© 2015 Creation Multimedia        
           
  Om leiligheten Om Ponta Negra Nyttig informasjon Norsk-Portugisisk språkkurs    

Ponta Negra strand

Ponta Negra Strand

Ponta Negra garnfiske

kiting

Tube

Sandboard

Boggie

Lagune

Generell info om Ponta Negra:
Ponta Negra er et eksotisk og tropisk reisemål som passer for folk i alle aldre. Byen ligger i det mer kjente turistområdet Natal. I Natal er det ca. 800.000 innbyggere og i Ponta Negra er det ca 350.000 innbyggere. Tidligere fikk Ponta Negra hovedinntektene sine fra fiske, men i dag satses det mye på turisme. Dette området er meget populært i nordøstkysten av Brasil.

Ponta Negra stranden:
Hvis du liker late dager ved stranden, eller vil oppleve vindsurfing, er dette et sted du vil like. Ponta Negra stranden er ca 4 km lang og lengst sør ligger den berømte sandbakken "Morro do Careca". Ettersom Ponta Negra ligger ved Atlanterhavskysten så valfarter mange surfere hit på grunn av de høye bølgene. Ponta Negra er stranden som lokker flest besøkende, og den ligger drøye ti kilometer utenfor Natal. Det er godt utvalg av små restauranter med fersk sjømat og strandbarer. Her kan du også få deg et rikt utvalg av drinker basert på friske frukter, eksempel servert i ananas. Nasjonaldrinken i Brasil heter Caipirinha / Caipiroska og er basert på lime, sukker, knust is og cachaça (en slags rom) eller vodka. Denne er absolutt verdt å smake på når du først befinner deg i Brasil

Til tider er det masse folk på strendene, og det finnes masse selgere, men de tar greit imot et nei. Det er et bredt spekter av hva som blir solgt på stranden. Alt fra solbriller og mye lokalproduserte ting. CD-selgere som spiller musikk, noen selger klær andre mat. Gode pannekaker med fyll, alt tenkelig av eksotiske frukter, grillmat av kylling og kjøtt er bare noe av det som blir tilbudt på stranden. Fersk østers er også en delikatesse som er blitt veldig populær. Det sies den har samme effekt som viagra. Hehe. På stranden spilles det fotball, Jentene danser og guttene øver på kampsport eller brettseiling.

På kveldstid er det et yrende folkeliv langs strandpromenaden med musikere og dansere i gatene (spesielt i helgene). Her får du også bestilt Beach Buggy (strandbil) turer; de går til Pipa som ligger i sør, eller mot de vakre sanddynene nord for Natal.

Etter soloppgang er det veldig populært å gå tur på stranden. Da er temperaturen meget behagelig og godt egnet for en morgentrim. Det er også mye sansynlig at du får se lokale fiskere sette ut garn på denne tiden. Dette gjøres på en spesiell måte her i Brasil. De setter ut garn med båter og drar deretter garnet inn fra hver sin side med lange tau fra land. Det er som regel mye fisk å få på denne måten. Mye spennende fiskeslag vi ikke kjenner fra Norge. Når fisken er dratt i land strømmer lokalbefolkningen og turister til for å kjøpe fersk fisk.

Sportsaktiviteter:

 • Vindsurfing: Mulighet for å leie brett og opplæring hvis dette er ønskelig

 • Paragliding: Mulighet for opplæring og utleie

 • Kiting: Mulighet for opplæring og utleie

 • Sandboarding:

 • Dykking: Mange fine dykkeområder. Det mest kjente stedet er Maracajau, som ligger vel 30 minutter kjøretur fra Ponta Negra. Det finnes organiserte turer med buss, som du kan kjøpe på strandpromenaden. Utnutt muligheten og tilbring en fantastisk dag med snorkling og dykking i krystallklart vann.

 • Havfiske: Det finner du ved marinaen i Natal sentrum. Ca 1-2 timer ut i havet finnes de beste fiskeplassene. Her er det mulig å fiske etter små og større fisk som for eksempel sverdfisk (Blue Marlin). Les mere her

 • Helsestudio: Godt utvalg av helsetudio. Mest populær er Ponta Negra Fitness som er et meget moderne helsestudio, med bra klimaanlegg og gode instruktører.
  (pris for 10 treningsøkter er ca. 300,- nok). Ligger 3 minutter gange fra leiligheten.

 • Tennis: Godt utvalg av tennisbaner

 • Sykling: Det er i den senere tid blitt veldig poppulært å sykle, men det anbefales og vente til etter klokken 16.00, pga. varmen

Fornøyelser::

 • Carnatal feires den første helgen i desember, og da er det full fart fra morgen til kveld, 4 dager i strekk. Karneval feires i februar/mars). Brasil er kjent for sine karneval og de fleste byene feirer med sitt eget. Ønsker du å oppleve ekte brasiliansk fest, anbefales det å besøke disse karnevalene. Det er tusenvis av livsglade mennesker som danser og fester i gatene.

 • Restauranter og barer til en meget rimelig penge. (bredt utvalg)

 • Utelivet i Ponta Negra er meget bra. Om kvelden er det god stemning og gatene fylles opp av feststemte Brasilianere og turister. Mange diskoteker i Ponta Negra (fra kl 23 til de sene nattetimer). Mest kjent er Utelivsgaten ved Salsa bar.

 • Strandboogie/Beach buggy: Du kan enten leie bil selv og kjøre på egenhånd, eller leie med sjafør. Det er å anbefale å leie med sjafør, da disse menneskene kjenner godt til de mest attraktive plassene, som er verdt et besøk.

 • Ferskvannslaguner: Det er et stort utvalg av ferskvannslaguner i nærområdene rundt Pontanegra. Ved å leie boogie med sjafør er det normalt å besøke minst en av disse. Det er absolutt å anbefale å få med seg dette når man er på en slik tur. Det er vanlig å sitte på stoler ute i vannet å få servert en deilig middag med iskald drikke. Grillet hummer er en vanlig delikatesse på disse stedene. Dette kan du kjøpe til en brøkdel av prisen hjemme.

 • Shopping: Det er et bredt utvalg av kjøpesentere og små markeder i Ponta Negra. Hvis du tar turen inn til Natal sentrum er det enda større utvalg. Her er også prisene litt lavere enn i Ponta Negra. I Natal ligger også Midway Mall, som sies å være det største kjøpesenteret i Søramerika. Her kan du kjøpe det meste av merkeklær og elektriske artikler.