© 2016 Creation Multimedia        
           
  Om leiligheten Om Ponta Negra Nyttig informasjon Norsk-Portugisisk språkkurs    

Ponta Negra Strand

Fruktmarked

Grillet fisk

Boat

Hest på stranden

Pass og visum
Skandinaviske statsborgere trenger ikke visum til Brasil om oppholdet er kortere enn tre måneder. Men vær oppmerksom på at passet skal ha gyldighet minst seks måneder etter innreise til landet. Barn skal ha eget pass. Vanligvis er det mulig å forlenge oppholdstillatelsen i ytterligere tre måneder.

Språk
Det offisielle språket i Brasil er portugisisk. Mange brasilianere forstår spansk, men du bør regne med at de svarer på sitt eget språk. De færreste brasilianere snakker godt engelsk, og du bør formulere deg enkelt og tydelig. Til tross for språklige barrierer kan du ofte få god kontakt med brasilianere ved hjelp av fakter, kroppspråk og mimikk.

Ønsker du å lære deg litt portugisisk før du tar turen til Brasil?
Da kan vi anbefale et Norsk-Portugisisk språkkurs som er utviklet for nordmenn som ønsker å lære portugisisk slik de snakker i Brasil. Kurset heter FALA BRASIL og har følgende webadresse: www.fala.no

Hvordan komme seg fra Norge til Natal?
Fra Gardermoen går det flyavganger til Natal hele året via TAP Air.
Se på: Finn.no eller Flyselskapet TAP
Fra Amsterdam går det Charter til Natal hele året

Transport fra flyplassen i Natal til leiligheten i Pontanegra:
Taxi ca. 250,- nok. (45 min.)

Transportforbindelser:
Velutviklet bussnett over hele Natal. Stor utstrekning av drosjer.

Leiebil:
Du kan leie bil fra 120,- nok. pr. døgn. Meget godt utvalg av bilutleie i Ponta Negra.

Valuta:
I Brasil er valutaen i real. 1 real er ca. 2,5 kroner. Sjekk oppdatert valuta her

Kredittkort:
Aksepteres i stor utstrekning, men mest VISA. Minibanker er godt tilgjengelig i Natal og Ponta Negra.

Sport:
Stort tilbud av vannsportsaktiviteter, windsurfing, paragliding, kiting, vannski, dykking, sandboarding, fotball, tennis, golf, ridning og sykling.

Mat og Drikke:
Brasiliansk kjøtt- og fiskeretter er verdensberømte. og det er med god grunn. I Ponta Negra finner du gode restauranter og store supermarkeder med et bra utvalg til rimelige priser. Gjennomsnittpris for en middag på restaurant inkl. drikke ca. 50,- nok. En øl ca. 7,- nok. Det er svært vanlig at maten er særdeles god og porsonene meget store. Matforgiftning er svært sjeldent og restaurantene i Ponta Negra er ofte av meget høy kvalitet. Å drikke vann fra springen anbefales ikke

Sikkerhet
Gå aldri alene i mørke tomme gater. Om kvelden er taxi det beste transportmiddelet. Etterlat aldri verdigjenstander på stranden når du bader. Et håndkle og et par sandaler er rikelig for en dag på stranden. Dyre smykker bør etterlates hjemme. Strandpromenadene er som oftest bevoktet og opplyste. Ta kun med deg de kontantene du har bruk for når du går ut. For å ferdes trygt i Brasil kommer du langt med sunn fornuft og normal forsiktighet.

Hvor mange timers tidsforskjell er det?
Det er fire timers tidsforskjell i Natal i forhold til Norge.
Når klokken er 18 her hjemme i Norge, så er klokken 14 på dagtid i Natal
(5 timer tidsforskjell når det er sommertid.)